Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп увеличи преднината си срещу републиканския

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп увеличи преднината си срещу републиканския
Коментари Харесай

Тръмп поведе с 56% в проучване сред републиканците

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп усили преднината си против републиканския губернатор на Флорида Рон ДеСантис до най-голямата си разлика от началото на първичните избори за президент на партията. Това демонстрира ново изследване на Morning Consult.

Проучването сподели, че Тръмп печели 56%, а ДеСантис - 23% измежду евентуалните гласоподаватели на Републиканската партия. Никой различен претендент не е получил повече от 7% поддръжка измежду участниците в изследването. 

ДеСантис се чака да разгласи президентска акция през идващите месеци. По-рано стана ясно, че експрезидентът го поучава да се отдръпна от вота. 

Тръмп съобщи, че в случай че губернаторът на Флорида Рон ДеСантис реши да взе участие в първичните избори на Републиканската партия за кандидат-президент, това ще разцепи партията.

Припомняме, че изследването идва на фона на обвиняването против Тръмп от огромното жури в Манхатън.

Тръмп ще се върне в Ню Йорк тази седмица, с цел да даде показания по следващото дело против него.

Тръмп ще се върне в Ню Йорк, с цел да участва на различен развой в четвъртък. Този път по цивилен иск, заведен от основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс.

Бившият президент би трябвало да свидетелства по дело, заведено против него, децата му и организацията Тръмп. Главният прокурор упреква Тръмп и трите му деца в комерсиална машинация.

Според Джеймс, компанията на Тръмп е подвела вложителите и данъчните управляващи, като е надула цените на недвижимите парцели, с цел да притегли вложения, а по-късно ги е намалила, с цел да получи данъчни и кредитни облекчения.

Главната прокуратура желае парична санкция от 250 милиона $ и непрекъсната възбрана на Тръмп и неговите деца Доналд Тръмп-младши, Иванка Тръмп и Ерик Тръмп да заемат управителен или други управнически позиции в която и да е корпорация, записана или лицензирана в щата.

Прокурорите също по този начин желаят на Тръмп и неговата организация Тръмп да бъде неразрешено да получават недвижими парцели в щата или да аплайват за заеми от която и да е финансова институция в щата за пет години.

Тръмп към този момент даде показания по това дело през август 2022 година Тогава той отхвърли да дава отговор на въпроси, като се базира на правото си да не свидетелства против себе си.

Тръмп напусна Ню Йорк предходната седмица, откакто беше упрекнат по 34 точки за подправяне на бизнес документи и незаконен скрит план.

Той не се призна за отговорен. Той стана първият някогашен държавен глава в историята на Съединени американски щати, който е преследван.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР